Hry ze starých dobrých retro strojů

Hry ze starých dobrých retro strojů

Musíme se přiznat, že někdy na nás přijde nostalgická chvilka, a chceme si jen zahrát staré dobré online retro sloty. Myslíme si, že v tom nebudeme sami. Jednoduchá grafika, rychlý spád hry a žádné komplikace při luštění funkcí a bonusů. Tento typ automatů jednoznačně doporučujeme hráčům, kteří si chtějí příjemně zavzpomínat na své herní začátky, nebo hledají jednoduchou, odpočinkovou a rychlou hru po náročném dni. V následujících řádcích vám pár takových kousků přiblížíme, přičemž zahrát si je můžete v českých online kasinech zcela zdarma.

5 Dazzling Hot

Prvním online automatem, na který se podíváme, a který můžeme s čistým svědomím zařadit do kategorie retro slotů, je hra od společnosti EGT, nesoucí název 5 Dazzling Hot. Jde o výherní automat s 5 válci, 3 řádky a 5 výherními liniemi, kde hrají prim především ovocné symboly doplněné o symbol sedmičky a hvězdy. Sedmičky vám přinesou nejvyšší výhry, přičemž vytočení pěti sedmiček znamená krásnou výhru v podobě až 1 000násobku vaší sázky. S bonusy je to slabší, jelikož jediným speciálem je Scatter symbol v podobě zmíněného symbolu hvězdy. Nečekejte ani žádnou freespinovou jízdu. I za Scatter symboly získáte jen okamžitou výhru, když se tento symbol zjeví alespoň na třech pozicích. Potěší alespoň funkce Gamble, díky které si můžete vaše výhry zdvojnásobovat v případě, že uhodnete barvu následující karty.

Určitě zajímavým zpestřením tohoto slotu je i možnost hrát o 4 progresivní jackpoty, jejichž částky se navyšují každým zatočením válců na vybraných automatech od společnosti EGT. Šanci hrát o tyto jackpoty má každý z hráčů a výhra vám může padnout prakticky kdykoliv. Pokud se na ploše objeví nadpis " Jackpot Cards " přesunete se bonusové hry, v níž postupným výběrem karet vyhrajete jeden ze zmíněných jackpotů.

Turbo 27

Dalším hracím automatem, při kterém si užijete nostalgickou zábavu, je slot s názvem Turbo 27. Pochází z dílny KAJOT Games. I v tomto případě oceníte rychlou hru, kde nenajdete žádné komplikace v podobě složitých speciálních funkcí. Hrací plocha automatu sestává z 3 válců, 3 řádků a výhru si vytočíte, pokud vytvoříte výherní kombinaci ze tří stejných symbolů na jedné z 27 výherních linií. Také na tomto retro automatu se setkáte se symboly ovoce doplněnými o zvonky, populární sedmičky a BAR-y. Nechybí zde ani dva tradiční speciální symboly, kterými jsou Wild a Scatter symboly. Divoký Wild symbol si plní funkci tak, jako při většině hracích automatů – vystupuje jako žolík a doplňuje chybějící symboly do výherní kombinace. Na válcích se objevují i symboly složené z písmen TU, R a BO. Pokud je vytočíte a vznikne slovo TURBO, obdržíte 10 protočení zdarma. Navíc, když se během této bonusové hry s free spiny zobrazí na válcích i symbol R, vaše výhra se zdvojnásobí. Tak co, dáte šanci zajímavému retro výhernímu automatu s názvem Turbo 27?

Tipy jak hrát automat Turbo 27

Dice 81

I ve sbírce oblíbeného providera Apollo Games najdete několik vydařených retro kousků. Jedním z nich je hrací automat Dice 81. Opět nečekejte extra vymazlený vizuál nebo zvukové efekty. Také tenhle slot vás okouzlí především svou rychlostí a jednoduchým ovládáním. Hrací plochu automatu tvoří 4 válce s 3 řádky, přičemž výherních linií je zde až 81. Co se symbolů týče, těch si na ploše můžete vytočit 9, přičemž většina z nich sestává z ovocných symbolů, kterými jsou třešně, citróny, pomeranče, švestky, kiwi a melouny. Tuhle šestku doplňují ještě zvonky, Wild symbol a Scatter symbol. Jako divoký symbol zde vystupuje Joker, který jako žolík nahrazuje symboly chybýcí ve výherní kombinaci. Scattery se na ploše zjevují v podobě symbolů hracích kostek, za které můžete získat free spiny. To, kolik protočení zdarma získáte, bude záviset na počtu symbolů kostek na válcích. Pokud vám na ploše padnou tři kostky, dostanete šanci házet s jednou hrací kostkou a jaké číslo na ní padne, tolik free spinů získáte. Pokud si vytočíte na ploše 4 a více kostek, budete házet kostkou dvakrát, a tedy maximální počet free spinů, který vám může padnout je 12. Během hraní automatu Dice 81 v kasinu jste navíc ve hře o některý z tří Apollo jackpotů.

Fruiti

Už z názvu automatu Fruiti je jasné, že se můžete těšit na další ovocné šílenství. 5 válců, 3 řádky a 5 výherních linií, takto bychom mohli v rychlosti charakterizovat online automat od Synot Games. Samozřejmě, vitaminy je prošpikovaný skrz naskrz. Najdete zde symboly třešně, citronu, pomeranče, švestky, hroznu, melounu, doplněny o sedmičky a Scatter symboly. Co se týče grafiky a hudebního doprovodu, můžeme tento automat hodnotit kladně. Stejně pozitivní je to i s ovládáním. Pokud s hraním jenom začínáte, určitě vám tento automat sedne jako ulitý. V případě bonusů je to ale se slotem Fruiti slabší. Ano, víme, retro výherní automaty mají být o jednoduchosti a rychlé hře, zde nám však nějaká přidaná hodnota přece jen chyběla. Ze speciálních symbolů tady najdete jen Scatter znázorňující symboly hvězdy. Žádné free spiny nečekejte. Díky těmto symbolům získáte jenom okamžité výhry. Ty můžete navýšit pomocí funkce Gamble (Risk), kde máte za úkol správně trefit barvu zakryté karty. Vyzkoušíte si tuhle ovocnou retro klasiku?

Tipy jak hrát ovocný automat Fruiti

Thunder Reels

V případě, že nemáte na sloty příliš vysoké nároky a chcete se jen bavit za pomoci rychlého roztáčení válců, máme pro vás další tip. Jde o automat Thunder Reels vytvořený společností PLAYSON. Jde o automat v rozměru 3x3 s 5 výherními liniemi. Na válcích si můžete vytočit osm symbolů, přičemž i zde převažují především symboly ovoce. Nechybí ani populární BAR-y, hvězdy a sedmičky, které jsou symbolem, za který získáte nejvyšší výhry. Sedmičky vytočené na třech válcích vám totiž přihrají výhru až do výše 150násobku vaší sázky do hry. Žádné speciály či bonusy ale nečekejte. Jediné, co vám hraní může oživit, je zapnutí funkce autoplay.

81 Hot Ways

Velmi jednoduchá hratelnost a přímo až animovaná grafika. Takto bychom mohli pro začátek opsat základní rysy online automatu 81 Hot Way. Jde o slot z dílny českého providera Tech4Bet a můžeme ho označit jako tradiční retro slot, který známe z kamenných heren a kasin. Hrací plochu tvoří 4 válce s 3 řádky a jak už z názvu vyplývá, vyhrát zde budete moct za pomoci některé z 81 výherních linií. Ze symbolů tady natrefíte na známé třešně, citróny, pomeranče, švestky, hrozny, melouny, BAR-y a sedmičky, které představují běžné symboly této hry. Co se týče speciálů, tak v online automatu 81 Hot Ways naleznete pouze Wild symbol nahrazující všechny symboly ve výherní kombinaci. Kromě toho vám ještě dokáže znásobit výhry. Když se tento divoký symbol stane součástí výherní kombinace, obdržíte násobek výhry x2, pokud výherní kombinace sestává ze dvou Wild symbolů násobitel výhry bude x4 a za tři Wild symboly ve výherní kombinaci bude vaše výhra vynásobená x8. A to je ze speciálních symbolů automatu 81 Hot Ways všechno.

Sizzling Hot Deluxe

Když už se bavíme o retro automatech, jedním z ukázkových příkladů je jednoznačně legendární slot od providera Novomatic s názvem Sizzling Hot Deluxe. Hned když si ho zapnete, budete se cítit, jako byste seděli v herně nějaký ten růček nazpátek. Vše na něm totiž vypadá tak, jak na tradičních výherních automatech. Má 5 válců, 3 řádky, 5 fixních výherních linií a výherní kombinace musí začínat na prvním válci, přičemž výhry se vyplácejí za dva až pět zřetězených sousedících symbolů. Co se týče speciálních symbolů a bonusů, nic extra zde nenajdete. Natrefit můžete jen na Scatter symbol znázorňující hvězdu. Tento symbol vám vyplatí výhru podle výplatní tabulky, stačí aby se hvězda zobrazila alespoň na třech válcích. To by bylo z bonusů automatu Sizzling Hot Deluxe všechno. Ptáte se na důvod, proč je hrací automat Sizzling Hot Deluxe tak populární a vyhledávaný hráči? Velmi dobrá otázka, na kterou je těžké odpovědět. Zřejmě ideální kombinace rychlého hraní a přiměřených výher. Vyzkoušejte a udělejte si názor sami.

Twin Spin

Za online hrací automaty v retro stylu, které přijdou se zajímavými zlepšováky dáváme vždy palec nahoru. Jedním z nich je i slot, který se jmenuje Twin Spin a na svědomí ho mají vývojáři z NetEntu. Po grafické stránce vás zřejmě příliš neupoutá, ale akové ambice tyhle hry ani nemají. Twin Spin je 5válcový automat s 3 řádky, v němž máte až 243 možností, jak se dostat k výhře. Stačí, když vytvoříte výherní kombinaci skládající se alespoň z 3 stejných symbolů, přičemž tato výherní kombinace musí začínat na prvním válci. Na válcích můžete vytočit až 11 běžných symbolů a 1 speciální symbol. Z běžných symbolů mají převahu karetní znaky 10, J, Q, K a A, které doplňují třešně, zvonečky, bar-y, sedmičky a diamanty. Jediným speciálním symbolem tohoto retro kousku je Wild symbol zobrazující se na všech válcích s výjimkou toho prvního. Jako ve většině her, nahrazuje chybějící symboly ve výherních kombinacích. To, co nás zaujalo, je funkce s názvem Twin Reel. Před začátkem každého spinu se náhodně označí minimálně dva válce, na kterých přistanou na totožných místech úplně stejné symboly. Díky tomu můžete získat parádní výhry. Autory musíme za zakomponování této funkce do automatu Twin Spin jednoznačně pochválit.

Retro automaty jsou stále v módě

K retro automatům se z času na čas můžete vrátit. Zkušení hráči při nich zavzpomínají na své první hraní v hernách a hospůdkách, nováčkům zase pomohou lépe se aklimatizovat ve světě online hracích automatů a unavený hráč se nemusí brodit přes různé funkce a bonusové hry. Přejeme vám příjemnou zábavu a nezapomínejte, retro sloty jsou stále "in".

Hrací automaty