Proč jsou ovocné automaty stále populární?

Proč jsou ovocné automaty stále populární?

Pokud byste se na ulici zeptali 100 lidí, co si představují pod pojmem hrací automat, vsadíme se s vámi, že velká většina z nich si představí stroj typu jednoruký bandita s tematikou ovoce. Mimochodem, jak jste na tom vy? Také tak?

Ovocné automaty a žvýkačky

Ovocné hrací automaty jsou tu totiž úplně od prehistorické automatové éry. Pokud si však myslíte, že i první automat byl ovocný, mýlíte se. Ten zobrazoval klasické karty. Další stroje však už s ovocnou tematikou pracovaly. Proč? No, jednoduše proto, že tehdy jste po vytočení výherní kombinace nedostali peníze, ale... žvýkačky. A hádejte, co symbolizovaly jednotlivé obrázky ovoce. Přesně tak, příchutě žvýkačky, kterou jste vyhráli. Vytočili jste tři melouny a dostaly jste melónovou příchuť, padly tři citróny - citrónová, a tak dále.

Téma se ujalo a dokonce i díky žvýkačkám dokázali provozovatelé obcházet poměrně striktní protihazardní zákony. Ale i když později přešly výherní automaty při vyplácení výher ze žvýkaček na peníze, nebyl důvod ovocné téma měnit. Postupně automaty dokonce získaly díky ovocnému tématu vlastní pojmenování, fruit machine. Určitě jste to už slyšeli.

Online automaty na retro vlně

Ani u nás tomu není jinak. Kasinoví operátoři velmi dobře vědí, co mají lidé rádi a více než kdokoliv jiný z toho dokážou vytěžit. Vědí také to, že retro bude v módě kdykoliv a proto i dnes mají top online kasina v nabídce vícero her s ovocnou tématikou. Své hráče si tyto automaty najdou vždy.

Mnohým připomínají staré dobré časy a navíc jde často o ty nejjednodušší automaty z nabídky, které na vás nevychrlí tunu herních možností, ve kterých se zorientujete až tehdy, když už nemáte na kontě ani cent.

Vsaďte na staré dobré časy

O popularitu se tedy tento typ online automatů bát nemusí. Nostalgie a vzpomínkový optimizmus u hráčů nechybí a ovocné automaty lehce připomenou „staré, dobré“ časy, kdy bylo všechno jiné a samozřejmě lepší.

Tak když nostalgie příště přepadne i vás, klidně si vyzkoušejte zahrát ovocné automaty zdarma. A když vytočíte výherní kombinaci, odměňte se žvýkačkou, ale samozřejmě jen takovou, jejíž symbol jste právě vytočili na válcích. Nechť vám chutná.

Hrací automaty