Základní výrazy výherních automatů

Základní výrazy výherních automatů

Prohlédni si význam všech základních výrazů používaných při hraní výherních automatů v kasinech, v hernách i na internetu.

3-Reel: Trojválcový automat. Nejčastější v provedení se třemi válci a třemi řádky.

5-Reel: Automat s pěti válci. Nejčastěji jde o videoautomatové hry se třemi anebo 4 řádky.

Autospin: Funkce, díky které si hráč nastaví počet automatických zatočení a nemusí manuálně točit každé jedno kolo.

Bonus Round: Bonusové kolo. Speciální funkce, která umožňuje hráči vyhrát něco nad rámec klasické výhry. Obvykle jde o Free Spiny anebo další peníze.

Feature: Speciální vlastnost automatu, například bonusové kolo a podobně.

Freeplay / Free-to-play: Hra zdarma. Online kasina s automaty umožňují vyzkoušet si automatové hry bezplatně a seznámit se s jejich fungováním. Výhry se samozřejmě nevyplácí. (v některých státech tuto možnost nemají vzhledem k lokální regulaci)

Free Spins: Protočení zdarma. Forma bonusu, kterou získáte po vytočení určité kombinace symbolů.

Jackpot: Nejvyšší možná výhra na automatu, která je fixní (fixní jackpot), anebo se postupně navyšuje hraním automatu (progresivní jackpot).

Online Slot: Automat, který si můžete zahrát virtuálně v online prostoru přes internet na počítači anebo mobilním zařízení.

Payline: Výherní linie složená ze symbolů, které zaručují určitou výhru.

Payout: Peníze, které automat vyplatí po dosažení výherní kombinace.

Progressive Jackpot: Progresivní jackpot je speciální funkce automatů. Jackpot narůstá hraním automatu až do chvíle, dokud ho nikdo nevyhraje. Většinou jsou to opravdu pohádkové výhry.

Reels: Válce. Vertikální sloupce se symboly automatu.

Rows: Horizontální řádky se symboly automatu.

RTP (Return to Player): Průměrná návratnost pro hráče uváděná v procentech. Udává, jakou sumu automat průměrně vyplatí na výhrách pro každé jedno vsazené euro.

Video Slots: Videoautomaty. Speciální typ automatu, nejčastěji online, který na zobrazení symbolů na válcích využívá grafickou animaci.

Winning combination: Výherní kombinace symbolů, umožňující vyplacení výhry.

Pokud se chcete dozvědět více, prohlédněte si kompletní slovník výherních automatů na stránce automatyonline.cz. Najdete v něm všechny běžné pojmy používané při hraní automatů v kasinech, v hernách ale i na internetu.

Hrací automaty